Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Joker v kinech bez konkurence

Novinky, Stanislav Dvořák

Americký film Joker jednoznačně a s velkým náskokem před ostatními zvítězil v žebříčku návštěvnosti kin. Připsal si 102 926 diváků za první víkend.

Foto: Vetical Ent.

Joker

Článek

Joker režiséra Todda Phillipse sklízí úspěch hlavně díky fantastickému Joaquinu Phoenixovi v hlavní roli, který si dělá zálusk na Oscara. Dokonale se vtělil do neúspěšného komika Arthura, který nemá ani peníze, ani slávu. Bydlí u matky a nacvičuje si stand up výstupy, které se líbí málokomu.

Tisíce drobných ústrků se v něm léta střádají. Teenageři ho přepadnou a ukradnou mu reklamní ceduli, kolegové ho zesměšňují, namyšlení byznysmeni ho urážejí v metru, pak ho vyhodí z divadla. Duševně narušený Arthur je časovaná bomba, která jednou musela vybuchnout. Když mu kolega dá do ruky zbraň na osobní obranu, odstartuje tím katastrofu. Film disponuje retro atmosférou sedmdesátých let, skvělým soundtrackem i palčivým sociálním podtextem.

Druhé místo patří Ovečce Shaun ve filmu s podtitulem Farmageddon. Ovečka provádí lumpárny na farmě, když poblíž spadne z nebe mimozemšťanka. Shaun se rychle chopí nové příležitosti a vyráží na intergalatickou misi na záchranu malé návštěvnice před ďábelskou vládní organizací, která se ji snaží chytit a zneužít pro své nekalé cíle.

Třetí příčka a domácí snímek Národní třída. Podivín Vandam rád pije pivo a rád se pere. Je přesvědčen, že svět míří k zániku. A tak cvičí, aby byl na poslední rozhodující bitvu nachystaný. Hlavní roli v mixu komedie a dramatu ztvárnil Hynek Čermák.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.Joker102 926
2.16.Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon29 336
3.1.Národní třída21 460
4.2.Román pro pokročilé17 887
5.4.Přes prsty16 051
6.6.Angy Birds ve filmu 211 542
7.3.Ad Astra8 581
8.5.Rambo: Poslední krev6 413
9.10.Psí kusy5 780
10.8.Tenkrát v Hollywoodu5 102
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám