Hlavní obsah

Festival Hrady CZ 2022: Vystřídají se ti nejlepší čeští a slovenští umělci

• Aktualizováno
Novinky, Michaela Maršálová, Vojtěch Šelong, luh

Festival Hrady CZ se koná na významných českých a moravských historických památkách postupně celé léto. Za hudebním zážitkem můžete vyrazit na hrady Točník, Bezděz, Kunětická hora, Švihov, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov a Rožmberk nad Vltavou. Po dvouleté pauze se v roce 2022 opět objeví oblíbení čeští i slovenští umělci. Součástí vstupenky je navíc i vstup do expozic hradů.

Foto: Malina Malíček, Právo

Diváci a Kunětická hora.

Článek

Hudební festival České hrady se koná každoročně v průběhu letních prázdnin. Jeho cílem je rozvoj turistického ruchu a zviditelnění historických památek v jednotlivých regionech. Festival se odehrává přímo na nádvořích jednotlivých hradů nebo na loukách pod nimi, díky čemuž na Hrady CZ zažijete jedinečnou atmosféru.

Program

Festival začíná vždy v pátek odpoledne maškarním průvodem kolem hradu a vesnice.

Termíny Hrady CZ 2022
Točník15. - 16. července
Kunětická hora22. - 23. července
Švihov29. - 30. července
Rožmberk nad Vltavou5. - 6. srpna
Veveří12.-13. srpna
Hradec nad Moravicí19.-20. srpna
Bouzov26.-27. srpna
Bezděz2.-3. září

Všechna zastavení by měla hostovat stejné interprety, jen s drobným rozdílem v line-upu. Letos se můžete těšit na kapely Chinaski, Divokej Bill, Rybičky 48, Visací zámek, MIG 21, Mirai, UDG, Vypsaná fixa, Trautenberk, Realita, Botox a zpěváky Tomáše Kluse, Pokáče, Annu K. a Xindla X.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Vstupenky zahrnují i vstup do expozic hradů

Cena vstupenek se liší podle několika parametrů. Pořadatelé je prodávají v několika předprodejních vlnách a jejich cena se postupně zdražuje. V první vlně do 31.12. 2021 stála permanentka 950 kč, v poslední vlně předprodeje do 30. června už 1300 korun. Lístky lze ale samozřejmě zakoupit i den před akcí, jen si opět trochu připlatíte – permanentka vás tak vyjde na 1450 korun.

Dalšími možnostmi jsou rodinné vstupenky, permanentka Exklusiv nebo VIP kemp. Namísto permanentky lze zakoupit vstupenky jen na jeden den, tedy pátek nebo sobotu. Více informací o vstupenkách najdete na webu festivalu.

Doprava

Festival se letos koná na dvou místech České republiky, doporučujeme nahlédnout na oficiální stránky festivalu, kde se dozvíte vše potřebné o konkrétním hradu. Doprava je samozřejmě možná autem, vlakem i autobusem.

Ubytování zdarma

Díky stanovým městečkům, která vzniknou vždy v blízkosti hradu, kde se festival aktuálně koná, se můžete ubytovat zdarma ve stanu. Týká se to hradů Točník, Kunětická hora, Švihov, Bezděz a Rožmberk nad Vltavou. V místě pro stanování jsou k dispozici toalety a voda. Cesta k místu pro stanování bude dostatečně značena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám