Hlavní obsah

Rozloučení s Gottem nabídne živě ČT, v ulicích budou velkoplošné obrazovky

• Aktualizováno
Právo, jp

Diváci České televize budou mít možnost vidět v přímém přenosu jak páteční rozloučení veřejnosti s Karlem Gottem na pražském Žofíně, tak i sobotní zádušní mši z katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Mši bude moci veřejnost sledovat i na velkoplošných obrazovkách.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Karel Gott

Článek

V pátek se Karlu Gottovi bude téměř celý den věnovat stanice ČT 24. Vysílání ranního Studia 6 (5.59 až 10.00) i podvečerního Speciálu (17.33 až 18.28) přinese připomenutí jeho písniček, vzpomínky přátel či rozhovory s osobnostmi. Od 20.00 do 22.00 se diváci prostřednictvím kamer živě podívají do hlavního sálu pražského Žofína, kde bude zpěvákovi vzdávat poslední poctu veřejnost.

V sobotu od 10.30 do 12.30 odvysílá stanice ČT 24 přímý přenos zádušní mše z katedrály sv. Víta, ve které se pozvaní hosté naposledy rozloučí s naším nejoblíbenějším zpěvákem.

I televize Nova bude sledovat veškeré dění kolem posledního rozloučení s Karlem Gottem a plánuje přinášet v pátek i v sobotu na obrazovku speciální zpravodajství a vstupy. Prima zařadila na sobotu 12. října od 21.30 mimořádně reprízu talk show Jiřiny Bohdalové, ve které si herečka do jednoho dílu pořadu nazvaného Zrcadlo tvého života pozvala Karla Gotta.

Sousedé Karla Gotta v obležení tisíců svíček. Tady se to pro pietu nehodí, vzkazují

Karel Gott

K obrazovce přes hradní kontroly

V době sobotní mše, která bude jen pro vybrané hosty, budou na třetím nádvoří Pražského hradu a na Hradčanském náměstí umístěny velkoplošné obrazovky.

Přístup na nádvoří Hradu bude od 08:00 zajištěn výhradně z Hradčanského náměstí branou na čtvrtém nádvoří, kde jsou v současné době umístěny bezpečnostní kontroly. Lidé budou vpuštěni až do naplnění kapacity třetího nádvoří.

Babiš k rozloučení s Gottem: Na všechny se asi nedostane

Karel Gott

„Upozorňujeme, že z důvodu ochrany velkého počtu zúčastněných budou lidé procházet bezpečnostní kontrolou při vstupu do areálu Pražského hradu, kterou provádí Policie České republiky,“ informovala Gottova rodina.

Rodina zároveň poděkovala všem institucím za pomoc a spolupráci při přípravě posledního rozloučení.

Gott zemřel v úterý 1. října před půlnocí. Bylo mu 80 let. Podlehl akutní leukemii.

Kdy a kde bude pohřeb Karla Gotta? Podívejte se na celý program k rozloučení

Karel Gott

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám