Hlavní obsah

Kdy a kde bude pohřeb Karla Gotta? Podívejte se na celý program k rozloučení

Novinky, mim

Veřejné rozloučení se zpěvákem Karlem Gottem, který zemřel minulý týden, se bude konat v pátek 11. října v Paláci Žofín v Praze. V sobotu 12. října se bude v katedrále svatého Víta konat zádušní mše, která bude jen pro pozvané.

Foto: Novinky

Květiny a svíčky u vily Karla Gotta na Bertramce

Článek

Rozloučení s Karlem Gottem pro širokou veřejnost proběhne v pátek na Žofíně. Lidé budou moci k rakvi položit květinové dary a zapsat se do kondolenční knihy. Informovala o tom Gottova manželka Ivana. Zároveň upřesnila, že si přeje pohřeb se státními poctami, nikoliv státní pohřeb, který schválila vláda.

S Karlem Gottem se na Žofín přišlo rozloučit 49 tisíc lidí

Karel Gott

Páteční program pohřbu

„Rozloučení veřejnosti s Karlem Gottem se uskuteční od 8 do 22 hodin v paláci Žofín na Slovanském ostrově v Praze. Rakev bude vystavena se státními poctami ve Velkém sále za účasti čestné stráže Armády České republiky,” uvádí se na stránkách Karelgott.com.

Foto: Praha.eu

Jak se dostat na rozloučení s Karlem Gottem

„V případě potřeby je zajištěn bezbariérový přístup. Upozorňujeme na omezené možnosti parkování v centru hlavního města Prahy a na uzavření Masarykova nábřeží od Národního divadla k Mánesu (časové rozmezí od pátku 11. října 2019 od 01:00 až do 24:00 hodin) pro veškerou dopravu. Proto doporučujeme použít městskou hromadnou dopravu,” píše se dále na zmíněném webu.

Letecké záběry: Fronta truchlících v Praze

Karel Gott

Sobotní program zádušní mše

V sobotu 12. října se bude za Karla Gotta konat zádušní mše, která ale bude jen pro pozvané. Bude ji sloužit Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský, a uskuteční se v 11 hodin v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha na Pražském hradě. Rakev bude vystavena na katafalku se státními poctami. Ceremoniálu se zúčastní příslušníci Hradní stráže.

Sousedé Karla Gotta v obležení tisíců svíček. Tady se to pro pietu nehodí, vzkazují

Karel Gott

Pohřeb Karla Gotta v televizi

Pokud nemůžete na pohřeb Karla Gotta dorazit osobně, můžete sledovat přímý přenos na Novinky.cz, který budeme vysílat v pátek od 8 do 22 hodin přímo ze Žofína. V sobotu můžete na Novinky.cz sledovat přímý přenos z třetího nádvoří Pražského hradu.

Páteční rozloučení na Žofíně i sobotní zádušní mši bude též přenášet Česká televize. V pátek se pohřbu Karla Gotta bude téměř celý den věnovat stanice ČT 24. Podrobný televizní program jsme sepsali v tomto článku.

Skandál na Gottově pohřbu: ministr Kremlík předběhl frontu, Babiš se zlobí

Domácí

Veřejnost bude moci sledovat průběh zádušní mše na třetím nádvoří Pražského hradu prostřednictvím velkoplošné obrazovky. Přístup na nádvoří Hradu bude od 8 hodin zajištěn výhradně z Hradčanského náměstí branou na čtvrtém nádvoří, kde jsou v současné době umístěny bezpečnostní kontroly. Lidé budou vpuštěni až do naplnění kapacity třetího nádvoří.

Pohřeb není fotbal. Nejsme schopní frontu urychlit, omlouvá se Žofín

Domácí

Pořád je těžké uvěřit, že Karel Gott odešel. Byl milovaný a uctívaný, považovaný za jednoho z našich nejvýznamnějších umělců, proto si zaslouží důstojné poslední sbohem. S kterými osobnostmi probíhalo v minulosti podobně velkolepé rozloučení, se dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám