Hlavní obsah

Kvůli Gottovi posílí vlaky a autobusy, přijedou i fanoušci z Německa

Právo, Jiří Novotný

Na páteční rozloučení s Karlem Gottem se z celé republiky chystají desetitisíce lidí. Dopravci ujišťují, že podle potřeby posílí vlakové i autobusové spoje, aby bylo možné nápor cestujících zvládnout.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Pieta před vilou Karla Gotta na Bertramce (snímek z 8. října 2019)

Článek

„V předprodejích byla už v úterý vyprodána naše obvyklá páteční kapacita vlaků z Ostravy, Vídně i Bratislavy. Proto jsme na pátek přidali posilové spoje, na něž ještě jízdenky jsou,“ řekl včera Právu mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj.

„Pokud jde o autobusové spoje, počítáme s tím, že v pátek na linkách do Prahy přidáme podle aktuální potřeby ještě autobusy navíc,“ dodal Ondrůj.

Sousedé Karla Gotta v obležení tisíců svíček. Tady se to pro pietu nehodí, vzkazují

Karel Gott

Premiér Andrej Babiš (ANO) upozornil na to, že se do Česka chystají také autobusy z Německa s tamními fanoušky Karla Gotta. „Na autobusových spojích ze Spolkové republiky Německo do Prahy je zatím dostatek míst,“ doplnil za Student Agency Ondrůj.

Kdy a kde bude pohřeb Karla Gotta? Podívejte se na celý program k rozloučení

Karel Gott

I tady je podle jeho slov dopravce připraven spoje posílit, pokud by se poptávka výrazně navýšila.

„Pátek tradičně patří mezi nejrušnější dny, místa na našich spojích směrem do Prahy ještě je možné zakoupit, a to i na mezinárodních linkách, například z Německa. Dá se ale očekávat, že místa budou ve druhé půlce týdne ubývat,“ řekla mluvčí společnosti FlixBus Martina Čmielová.

Babiš k rozloučení s Gottem: Na všechny se asi nedostane

Karel Gott

České dráhy (ČD) mají ještě v předprodejích pro vlaky do Prahy volné kapacity. Situace se však může změnit zejména poté, kdy přibydou cestující z Německa, kde byl Gott velmi populární.

S rezervací neotálet

„Pečlivě sledujeme vývoj našeho rezervačního systému a chystáme vozy pro operativní posílení dopravy,“ řekl Právu mluvčí ČD Radek Joklík. O tom, které konkrétní spoje budou posíleny, rozhodnou České dráhy ve středu.

Že v pátek na trasách do Prahy přibude cestujících, předpokládá i Leo Express.

„Zákazníkům proto doporučujeme včasný nákup jízdenky. Čím dříve si ji zakoupí, tím levnější pro ně bude. O navýšení kapacity svých spojů však ne­uvažujeme,“ sdělil mluvčí Emil Sedlařík.

Rodina zveřejnila parte Karla Gotta

Karel Gott

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám