Hlavní obsah

Adéla Citová obhájila zlato. Češi jedou na světový šampionát ve skvělé kondici

Novinky, Zuzana Rybářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adéla Citová obhájila na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku zlatou medaili v kategorii dospělých žen, stejně jako valná většina jejích medailových kolegů z loňského roku, a to ve všech kategoriích.

Foto: Jaroslav Appeltauer - www.apikfoto.cz

Citová obhájila zlato. Češi jedou na světový šampionát ve skvělé kondici

Článek

Čeští závodníci předvedli, že jsou světovou špičkou v tomto sportu a budou už tento týden 10. až 12. října na světovém šampionátu v nizozemském Leidenu obávanými soupeři.

Čeští závodníci předvedli o víkendu na Mistrovství ČR ve sportovním aerobiku, fitness týmech a Aerobic Team Show skvělé výkony. Velice sledované bylo přitom vystoupení dosavadní české i světové královny v dospělém ženském aerobiku Adély Citové z Juniorského fitness klubu Louny.

Zlato obhájila, i když na něj musela útočit z druhého semifinálového místa. Na tom nakonec skončila Viktorie Prokopová z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové. Ta ovšem zazářila a získala první příčku v triích se svými kolegy Andreou Švihálkovou a Brentonem Andreolim. Skvělá podívaná byla také na vítězné dospělé duo v sestavě Lucie Veličkové a Marka Šotoly z Fit Studia D.

V juniorské kategorii porota nejvyššími příčkami ocenila několikanásobnou držitelku zlata Vandu Šimkovou z MV Team Univerzity Tomáše Bati i zlatého Luboše Hanuse z Aerobik studia Dvojka Sedlčany. Velké ovace publika tradičně doprovázely i vystoupení kadetů, v nichž je nutno upozornit na světovou královnu Nikol Ullrichovou z Fitness Center Báry a Hanky Šulcové.

Krásný zážitek měli diváci i z vystoupení ve dvou nových kategoriích, a sice Aerobic Performance, kde se závodníci více soustředili na hravost a show, podobně jako v kategorii Masters.

„Naši závodníci ve všech kategoriích – od kadetů, přes juniory až po dospělé závodníky – jsou ve výjimečně dobré kondici, a tedy připraveni čelit světové konkurenci, z níž ta nejsilnější již tradičně přichází z Austrálie, Ruska či Belgie. Na mistrovství světa očekáváme, že spousta našich závodníků dosáhne na medaile,” je přesvědčena Jana Havrdová z pořadatelského Českého svazu aerobiku a fitness FISAF.cz.

Kvalitu českých závodníků a jejich širokou základnu ocenili na MČR i dva mezinárodní rozhodčí. Celkem se během tohoto domácího mistrovství na závodní ploše v pražské UNYP Aréně představilo 823 závodníků pod dohledem 102 trenérů a jejich výkony shlédlo téměř 1000 diváků.

Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz patří mezi nejaktivnější sportovní svazy v ČR. Sdružuje na 80 sportovních klubů, 2 500 aktivních členů a každoročně pořádá přibližně 40 sportovních soutěží. Jeho reprezentační týmy patří mezi nejúspěšnější na světě. Je nejstarší vzdělávací organizací v oblasti fitness a zaštiťuje celorepublikové projekty Děti na startu a Česko se hýbe.

Další informace na www.fisaf.cz 

Kompletní výsledky všech kategorií najdete na https://www.facebook.com/fisaf.cz/

Zde můžete sledovat i aktuální dění na mistrovství světa, záznam toho nejlepšího bude vysílat Česká televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám