Hlavní obsah

Adventní setkání na zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun

Novinky, Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámek před koncem roku naposledy otevře své brány návštěvníkům. V sobotu 30. listopadu se uskuteční tradiční Adventní setkání. Nabídne bohatý venkovní program, ukázky vaření v černé kuchyni a prohlídky vánočně vyzdobenými interiéry zdarma. Zámek se otevře v 10 hodin a program skončí v 17 hodin.

Foto: Vladimír Jakub Mitura (Zámek Nový Hrad, p.o.)

Zimní pohled na zámek s kulisou Českého středohoří.

Článek

Nádvoří se pro tento den promění v tržiště, kterým bude znít středověká hudba v podání skupiny Gothien a koledy od Vocal Bandu Markéty Aptové. Při procházce tržištěm návštěvníci objeví živý betlém se zvířátky a medvěda Huga. Dále se o zábavu postará divadlo 100 opic.

V barokních podzemních stájích pod druhým nádvořím budou schovaní čerti, kteří se několikrát během dne ukáží také na nádvořích a pobaví děti i dospělé.

V zámecké černé kuchyni se budou připravovat zajímavé středověké pokrmy. Mnohé překvapí neobvyklé kombinace ingrediencí a chutí. Samozřejmě bude možnost vše ochutnat. V závěru dne, krátce před 17. hodinou dojde ke slavnostnímu rozsvícení vánočního stromku a proběhne ohňová show.

Zámecké interiéry obohatí vánoční výzdoba a společně s doprovodem průvodce bude možnost zámek během celého dne navštívit zdarma. Mimo klasického výkladu se průvodci zaměří také na vyprávění o vánočních zvycích. Volné vstupenky na tyto prohlídky je nutno si předem vyzvednout zdarma v den konání akce na pokladně zámku. Za poplatek 30 Kč je možné navíc zakoupit foto vstupenku.

Akci bude moderovat herec Michal Gulyáš, známý například z komediálního filmu Ženy v pokušení. Vstupné do zámeckého areálu bude dobrovolné

Reklama

Výběr článků

Načítám