Hlavní obsah

Andělé Bohunky Waageové zpívali v Galerii Nová Síň

Novinky, Miroslav Moravec

V úterý 8. října se v 18:00 hodin rozezněly prostory pražské Galerie Nová síň andělskými chóry. Dlouho očekávaná vernisáž charismatické malířky Bohunky Waageové Andělé Země spatřila světlo světa za účasti nejbližších přátel i široké veřejnosti.

Foto: Josef Louda

Malířka Bohunka Waageová.

Článek

Výstavu úvodním slovem zahájila manažerka galerie Markéta Poláková. Poté se slova ujal a o tvorbě umělkyně pojednal básník, scenárista, literární a výtvarný kritik Jaroslav Vanča, který detailním rozborem přiblížil návštěvníkům galerie její práci z hlediska kompozice, techniky a stylu, který je autorce vlastní.

Pohybovými obrazy pak přestavila herečka, improvizátorka a básnířka Jitka Osička, jeden z ústředních obrazů vernisáže. Do plného sálu se tak přenesly andělské tóny, které z obrazů vycházejí.

Mezi hosty nechyběli malíři Jiří Šorm či Bohumír Hochman, sochařka Marie Šeborová, baletní mistr Vlastimil Harapes a další osobnosti uměleckého světa.

Doslova pulsující energie, živost a rozkvět, tak by se dala charakterizovat výstava obrazů Bohunky Waageové Andělé Země, kterou lze v pražské Galerii Nová síň navštívit do neděle 20. října.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám