Hlavní obsah

Dolní Bousov již popáté ovládly šachy

Novinky, Petr Novák

Bousovské šachování je již tradiční akcí, kterou pořádá každoročně na podzim obecně prospěšná společnost Spokojený domov ve spolupráci s TJ Auto Škoda Mladá Boleslav v Základní škole T. G. Masaryka v Dolním Bousově. Letos 12. října se uskutečnil již 5. ročník.

Foto: Petr Novák

5. ročník Bousovského šachování

Článek

Turnaje se tentokrát zúčastnilo 20 hráčů a hráček. Z toho většina z pořádajícího TJ Auto Škoda Mladá Boleslav, ale zastoupeni byli i účastníci z SK Sokol Vyšehrad či Šachklubu města Dobrovice, několik neregistrovaných hráčů a jeden cizinec.

Pestrá byla účast i z hlediska věku soutěžích, který se pohyboval od 8 do 79 let. Ukazuje se, že šachy jsou koníčkem všech generací. Výjimečná byla letos účast žen – obecně jsou mezi šachisty zastoupeny málo, ale do Bousova tentokrát přijely hned čtyři, což je více než v předchozích ročnících.

V kategorii dětí zvítězil Mihail Jordanov, na druhém místě se umístil Adam Harcuba následovaný Stanislavem Šelderem, Jiřím Halákem a Matějem Špringlem. Mezi dospělými hráči se na prvním místě umístil Jakub Eliáš, druhý byl Augustin Dubnička, třetí Jindřich Řezáč, čtvrtý Jan Harcuba a pátý Jan Šelder.

Partnery akce byly likérka L'OR special drinks, s.r.o., Inzert Reality, s.r.o., a Malyra, s.r.o.

Spokojený domov poskytuje již od roku 2004 péči seniorům a handicapovaným v jejich vlastních domácnostech, aby se nemuseli stěhovat do pobytových zařízení sociálních služeb. Bousovské šachování je jednou z doplňkových aktivit této obecně prospěšné společnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám