Hlavní obsah

Enormní zájem měli lidé o vyšetření zraku na Dni zdraví v Bohumíně. Výsledky už lékaře potěšily méně

Novinky, Radka Miloševská

Sto padesát zájemců využilo možnosti nechat si vyšetřit nitrooční tlak v rámci prevence zeleného zákalu na pátečním Dni zdraví v Bohumíně a téměř pětina ošetřených pacientů měla nitrooční tlak zvýšený.

Foto: Ing. Eliška Brunclíková

Sto padesát zájemců využilo možnosti nechat si vyšetřit nitrooční tlak v rámci prevence zeleného zákalu na pátečním Dni zdraví v Bohumíně.

Článek

Vyšetření bezplatně poskytlo Oční centrum AGEL sídlící v Ostravě - Vítkovicích. Rovněž na účastníky akce čekalo měření dioptrií, aby věděli, zda potřebují brýlovou korekci. Dvě třetiny vyšetřených tvořily ženy, které více dbají na prevenci než muži.

Zájem o vyšetření zdravotníky těší, výsledky už méně. „Pacienty se zvýšeným nitroočním tlakem jsme poučili a doporučili jim návštěvu očního lékaře. Jednomu pacientovi jsme naměřili enormně vysokou hodnotu nitroočního tlaku, a proto byl okamžitě odeslán do místního zdravotnického střediska k oftalmologovi,“ popisuje Ing. Eliška Brunclíková, obchodní manažerka Očního centra AGEL.

Očních vyšetření využívali jak senioři, tak rodiny s dětmi. „Lidem vyhovovalo kompletní vyšetření bez objednání a čekání na neutrální půdě bohumínského kina. Těší nás, že lidé dbají na prevenci očních nemocí a využili možnosti nechat se vyšetřit bez čekání a objednávání. Rádi se zúčastníme dalších akcí, které přispívají k osvětě a prevenci zdravotních komplikací obyvatel,“ uvedla Ing. Eliška Brunclíková, obchodní manažerka Očního centra AGEL.

Oční centrum AGEL je specializované na refrakční operace a chirurgii předního segmentu oka, zejména operace šedého zákalu. Kromě operační péče poskytuje komplexní diagnostickou péči na úrovni současných poznatků medicíny, diagnostiku a léčbu zeleného zákalu a onemocnění sítnice. Oftalmologové zde ročně ošetří 27 000 klientů. Kromě areálu Vítkovické nemocnice se samostatné ambulance očního centra nachází také ve Vítkově.

Reklama

Výběr článků

Načítám