Hlavní obsah

Most hostil badmintonový šampionát starších žáků a žákyň

Novinky, Martin Kučera

Mostecký badmintonový klub TJ Baník Most hostil v uplynulém víkendu Mistrovství ČR kategorie starších žáků a žákyň (U15).

Foto: BK TJ Baník Most

Kristina Kozempelová na MČR U15 v Mostě

Článek

Ve výborně obsazeném turnaji, který je zároveň nominačním na Mistrovství Evropy pro příští rok, se neztratila ani domácí hráčka Kristina Kozempelová a vybojovala hned dva cenné kovy.

Se svým partnerem Janem Rázlem (BK TU Liberec) získala stříbro ve smíšené čtyhře. Sehraná dvojice podlehla až ve finále dvojici Dvořák (TJ Sokol Č. Budějovice) - Nováková (TJ Jiskra Nejdek).

Další medaili, tentokrát bronzovou, vybojovala Kristina Kozempelová v singlu. V semifinále nestačila na favorizovanou Petru Maixnerovou (Badminton Rychnov nad Kněžnou), která si z Mostu odváží zlatou medaili v této disciplíně a ještě i stříbro ze čtyhry dívek.

Nejúspěšnějším hráčem celého turnaje byl již zmíněný Daniel Dvořák, který se stal mistrem republiky jak v singlu, tak v deblu i v mixu.

Domácí oddíl měl kromě Kristiny Kozempelové ještě jednoho zástupce ve dvouhře. Daniel Ickert v prvním kole prohrál, ale zvítězil v zápase o pořadí a obsadil dělené sedmnácté místo.

Na přípravě a úspěšném průběhu mistrovství se podíleli členové Baníku Most, včetně těch nejmladších, a rodiče hráčů. Organizaci akce finančně podpořilo statutární město Most.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám