Hlavní obsah

Střední uměleckoprůmyslová škola Karlovy Vary se zúčastnila VET Festu

Novinky, Pavlína Gulevičová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci Evropského týdne odborných dovedností pořádal Dům zahraniční spolupráce VET Fest – Veletrh odborných dovedností. Sešly se na něm 15. října v Praze odborné školy z celé ČR, aby zájemcům o studium představily vyučované obory a ukázaly své dovednosti.

Foto: Ing. Blanka Hladíková

Stánek "Keramky"

Článek

Střední uměleckoprůmyslová škola Karlovy Vary zastupovala design a byla jedinou zástupkyní Karlovarského kraje.

Na VET Fest přijela s obory Design keramiky a porcelánu a Oděvní design. Malířky porcelánu ukázaly ruční malbu na porcelán a zároveň umožnily návštěvníkům vyzkoušení práce na předkreslených talířích s motivem Zámecké kolonády.

Žákyně oděvního designu si připravily materiál na výrobu broží, které si vyzkoušelo vyrobit a odneslo domů několik zájemkyň o obor. Podrobně vysvětlovaly průběh přijímacího řízení a vyučování od prvního do čtvrtého ročníku.

Vyučující Blanka Hladíková a Alena Růžičková poskytovaly obecné informace o škole, učebních oborech, podmínkách přijetí a zahraničních aktivitách realizovaných v rámci programu Erasmus+.

Celá akce byla doprovázena zábavným programem, chemickou show, módní přehlídkou, tanečním vystoupením a rozhovory s účastníky zahraničních stáží. Ukázala se nejen rozmanitost nabídky středních odborných škol, ale byly prezentovány také skvělé výsledky žáků a absolventů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám