Hlavní obsah

Izrael při náletu v Pásmu Gazy zabil velitele ústřední divize Islámského džihádu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Při izraelském útoku v Pásmu Gazy ve středu ráno zahynuli dva Palestinci, jednou z obětí je velitel ústřední divize ozbrojeného křídla Islámského džihádu Chalíd Faradž. Od úterý tak při izraelských operacích zemřelo 12 Palestinců, oznámily palestinské úřady.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Izrael během dvou dnů zabil dva vysoce postavené členy ozbrojeného křídla Islámského džihádu

Článek

„Od středečního rána evidujeme nejméně dvě nové oběti,“ oznámil mluvčí ministerstva zdravotnictví v Gaze.

Osmatřicetiletý Faradž zemřel při náletu izraelského letadla, jež zaútočilo na skupinu teroristů, kteří odpalovali rakety na Izrael. Nejméně dva další Palestinci jsou zranění, uvedl list The Times of Israel s odkazem na zdroje z místa.

Izraelská obrana potvrdila, že od úterního útoku na damašský dům velitele ozbrojeného křídla Islámského džihádu Bahy abú Atty, který zemřel, čelila přibližně 220 raketovým útokům. Devadesát procent z nich ale úspěšně zastavila pomocí protivzdušné obrany.

Ministr: Změnili jsme politiku

Ministr izraelské veřejné bezpečnosti Gilad Erdan pro armádní rozhlas uvedl, že události v Gaze vedly ke změně izraelské politiky. „Dříve jsme za veškeré násilí považovali zodpovědný Hamás, protože je v Gaze vládnoucí stranou,“ řekl ministr.

Izrael však viní Islámský džihád z toho, že se pokouší sabotovat veškeré dohody o příměří, které se Jeruzalém s Hamásem pokouší uzavřít.

Izraelci zabili velitele ozbrojeného křídla Islámského džihádu. Odvetná raketa dopadla i na dálnici

Blízký a Střední východ

V úterý časně ráno Izrael úspěšně bombardoval v Damašku dům velitele ozbrojeného křídla Islámského džihádu Bahy abú Atty, který zemřel. Militantní skupina odpověděla odpálením několika raket z Pásma Gazy.

Na povel izraelské armády zůstaly v židovském státě uzavřené školy. Úřady v jižní a centrální části země vyzvaly civilisty, aby zůstali doma a nechodili do práce, pokud to nebude nezbytně nutné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám