Hlavní obsah

Slovenští politici vyvolali pozdvižení, na Gottův pohřeb letěli dvěma letadly

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Na Slovensku způsobilo pozdvižení, že předseda parlamentu Andrej Danko a premiér Peter Pellegrini letěli do Prahy na sobotní zádušní mši za Karla Gotta dvěma letadly. Jejich mluvčí se to snaží omluvit pracovním vytížením, ale lidé v diskusích na internetu požadují, aby si oba politici náklady na let dvěma speciály zaplatili ze své kapsy.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský předseda vlády Peter Pellegrini

Článek

„Ať uhradí náklady za použití dvou speciálů. Vždyť letěli za státní peníze na pohřeb soukromé osoby, a to ještě dvěma letadly,“ napsal Ján. „Mohli jet autem, bylo by to určitě levnější,“ domnívá se Karol. „A to kdysi kritizovali prezidenta Andreje Kisku, že létal do Popradu za rodinou speciálem,“ připomněla Jana.

Mluvčí předsedy slovenské vlády Patrícia Macíková řekla, že Pellegrini měl v pátek večer setkání s předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem na Štrbském Plese. V sobotu proto letěl do Prahy přímo z Popradu. „V Praze jsme museli být nejpozději do desáté,“ uvedla mluvčí.

Foto: TV Markíza

Předseda slovenského parlamentu Andrej Danko (v popředí)

Předseda parlamentu letěl do Prahy druhým speciálem přímo z Bratislavy. Dankův mluvčí Tomáš Kostelník tvrdí, že předseda parlamentu společný let jedním speciálem navrhoval, ale premiér tuto nabídku odmítl, protože do Prahy letěl přímo z Popradu. Pellegriniho speciál se prý nemohl zastavit pro Danka v Bratislavě, protože by premiér nestihl včas dorazit do Prahy.

Danko v neděli zorganizoval v kapli Bratislavského hradu zádušní mši, která byla věnovaná zesnulému zpěvákovi. Mše se zúčastnili poslanci slovenského parlamentu i několik členů slovenské vlády.

Reklama

Výběr článků

Načítám