Hlavní obsah

Jeden z obviněných z Kuciakovy vraždy uzavřel dohodu o vině a trestu

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zoltán Andruskó, který je obviněn ze zprostředkování vraždy slovenského novináře Jána Kuciaka, uzavřel dohodu s prokuraturou o vině a trestu. Dohodu musí ještě odsouhlasit specializovaný trestní soud.

Foto: TV Markíza

Zoltán Andruskó

Článek

Andruskóa převezli v pátek z banskobystrické věznice na speciální prokuraturu v Pezinku. Jeho právní zástupkyně Lívia Kňažiková po několika hodinách potvrdila, že došlo k dohodě o vině a trestu.

„Andruskó byl vyčleněn k samostatnému jednání, protože se ke skutku přiznal a od svého zatčení spolupracuje s policií,“ uvedla televize Joj. Andruskóovi původně hrozilo 25 let vězení až doživotí, ale kvůli dohodě o vině a trestu si může odsedět výrazně méně.

Na Slovensku obvinili bývalého vysoce postaveného policistu kvůli lustraci Kuciaka

Evropa

Objednávku na vraždu měl Andruskó převzít od Aleny Zsuzsové a tlumočit ji bývalému policistovi Tomáši Szabóovi a jeho bratranci, bývalému vojákovi z povolání Miroslavu Marčekovi. Ti údajně vraždu vykonali. Marček se v průběhu vyšetřování k vraždě přiznal. Policie původně považovala za střelce Szabóa.

Novinář Kuciak a jeho snoubenka Martina Kušnírová byli zastřeleni 21. února 2018 v jejich domě v obci Veľká Mača v okrese Galanta. Obvinění z vraždy čelí kontroverzní podnikatel Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó, Miroslav Marček a Zoltán Andruskó.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám