Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi tři bývalé příslušníky tajné služby

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Za nedovolené ozbrojování, drogovou a násilnou trestnou činnost byli v úterý zadrženi tři bývalí příslušníci Slovenské informační služby (SIS). Televize Markíza uvedla, že se jedná o Pavla Forische, Jána Ferance a Stanislava Žiarana.

Foto: TV Markíza

Dům, v němž zadrželi bývalého příslušníka tajné služby.

Článek

Televize uvedla, že trojice dlouhodobě spolupracovala a patřila ke skupině bývalých členů ozbrojených sborů, kteří šířili nebo přímo obchodovali s informacemi.

„Forisch mi dodával některé velmi cenné informace, které pomohly v boji s mafií. Bylo to v letech 2016 a 2017. Loni jsme s ním přerušil kontakt,“ řekl deníku Sme bývalý poslanec opoziční strany Svobodo a Solidarita Jozef Rajtár. Naposled se měli setkat v roce 2018. Rajtár potvrdil že získané informace postoupil orgánům činným v trestním řízení.

Forisch se zviditelnil rovněž tím, že podal trestní oznámení na organizátory shromáždění Za slušné Slovensko, které se konaly po celé zemi po loňské vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. V trestním oznámení uvedl, že organizují státní převrat a platí je americký finančník maďarského původu George Soros.

Reklama

Výběr článků

Načítám