Hlavní obsah

Nouzové přistání bez paliva u Lvova: Pět mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během nouzového přistání nákladního letadla Antonov An-12 společnosti Ukraine Air Alliance poblíž města Lvov zahynulo pět lidí. Tragickou nehodu, která se stala v pátek ráno, potvrdil ministr dopravy Vladyslav Kryklij. Stroj podle úřadů nedoletěl na letiště, protože mu došlo palivo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: U Lvova havarovalo letadlo, došlo mu palivoVideo: Reuters

 
Článek

Na palubě letadla společnosti Ukraine Air Alliance bylo osm lidí. Záchranáři nejprve hovořili o třech mrtvých, třech zraněných a dvou nezvěstných, protože se nemohli dostat ke všem lidem v troskách stroje. Ministr později upřesnil, že mrtvých je pět.

„Během letu UKL4050 stroje An-12 společnosti Ukraine Air Alliance z Viga ve Španělsku do Lvova letadlo havarovalo poblíž letiště v obci Sokolniki. Na palubě bylo osm lidí ... Je jich tam pět mrtvých,“ napsal Kryklij na svém Facebooku.

O pěti obětech informoval z místa katastrofy také lvovský starosta Andrij Sadovyj a záchranáři. Nejméně jeden ze zraněných je ve vážném stavu, napsal list Ukrajinska pravda na svém webu.

Náměstek ministra dopravy Jurij Lawrenjuk uvedl, že stroj nedoletěl na lvovské letiště buď kvůli chybě pilota, nebo „mu došlo palivo”.

Na palubě letadla bylo deset tun nákladu. Co přesně bylo transportováno, náměstek ministra nesdělil.

Stroj zmizel z radarů ve chvíli, kdy se chystal na přistání na letišti. Nakonec dosedl na zem asi dva kilometry od přistávací dráhy.

Foto: Facebook Vladyslav Kryklij

Havarovaný letoun společnosti Ukraine Air Alliance

Cestující natočil, jak se za letu rozpadla část motoru letadla

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám