Hlavní obsah

Pařížský útočník, který ubodal čtyři kolegy, měl vazby na Islámský stát a Al-Káidu

• Aktualizováno
Novinky, bok

Pětačtyřicetiletý Michael Harpon, který ve čtvrtek ubodal čtyři své kolegy z pařížské policejní prefektury, měl podle zjištění vyšetřovatelů vazby na radikální organizace, jako je Islámský stát nebo Al-Káida. Policie tak na útok pohlíží jako na teroristický čin. Prokurátor později uvedl, že se útočník hlásil k radikálnímu pojetí islámu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž s nožem zaútočil na policisty na služebně v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Iham, manželka Harpona, který byl policií na místě činu zastřelen, byla zatčena krátce po činu a policii sdělila, že prý její manžel slyšel hlasy.

Útočník z Paříže byl dezorientovaný a slyšel hlasy. Čin šetří protiteroristické oddělení

Evropa

Policie však v sobotu na základě zajištění počítače a výpisů telefonních hovorů zjistila, že Harpon měl významné vazby na radikální islámské slupiny, jako je Islámský stát nebo Al-Káida, uvedl podle serveru Daily Mail zdroj blízký vyšetřování.

Krátce po činu se uvažovalo, že za činem mohly být osobní problémy, Harpon měl prý spory s jedním z nadřízených. Do té doby to byl ale podle svědků bezproblémový zaměstnanec, který na prefektuře pracoval 16 let.

Útočník v Paříži napadl nožem policisty, pět mrtvých

Evropa

Iham Harponová zůstává i nadále ve vazbě, policie se domnívá, že by jim mohla poskytnout podstatné informace svědčící proti jejímu manželovi.

Oba manželé byli podle zdravotních záznamů hluší a měli dvě děti ve věku devět a tři roky.

Reklama

Výběr článků

Načítám