Hlavní obsah

Američanka se v 73 letech stala šampionkou ve fitness

Novinky, lin

Seznamte se s Marií Cristinou. Třiasedmdesátiletou Američankou, která se rozhodla pojmout svůj důchod tak trochu netradičně. Místo toho, aby se věnovala háčkování, četbě či jiným poklidným koníčkům, najala si soukromého trenéra a začala intenzivně pracovat na své postavě. Dnes vyhrává jeden titul za druhým.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V 73 letech se Američanka stala bikini body šampionkouVideo: Lorenzo Gaspar, AP

 
Článek

Maria Cristina z Rena v americké Nevadě, která pracovala dvě desetiletí jako předsedkyně vysokých škol v Nevadě a Kalifornii, přikládala vždy větší důležitost své práci než zdraví a tělesné kondici.

Po odchodu do důchodu v devětašedesáti letech se rozhodla najmout si soukromého trenéra a začít s ním intenzivně pracovat na své tělesné schránce.

„Měla jsem velmi stresující povolání a doslechla jsem se, že můj známý, který byl na podobné pozici, z přetížení a stresu zemřel. Byl mladší než já. To mi otevřelo oči. Věděla jsem, že pokud se sebou rychle nezačnu něco dělat, dopadnu stejně,” říká Maria pro Daily Mail.

Důchod vyměnila za přehlídková mola. Polské modelce je 84 let

Styl

Kromě tří pravidelných lekcí týdně zahrnula do svého tréninku i každodenní kardio o délce 45 až 60 minut. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat a v roce 2017 už byla její postava natolik vyrýsovaná, že se rozhodla zúčastnit soutěže ve fitness modelingu. Soutěžila přitom s ženami, které byly v průměru o polovinu mladší než ona sama. Následoval úspěch a výhra.

To Marii motivovalo natolik, že se rozhodla zúčastnit dalších soutěží, ve kterých byla opět úspěšná.

„Mám v plánu trénovat i po osmdesátce či devadesátce, pokud to jen trochu půjde. Je zvláštní, že zatímco muži trénují a potažmo soutěží i ve svých 80 letech, ženy svoji kariéru většinou končí v padesáti. Chci je motivovat k tomu, aby vytrvaly,” uzavírá.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám